info@mycleaner.ge032 2 47 67 07+995 579 00 00 38 +995 579 00 00 38
error
როგორი ხარისხის ქვაბები და ტაფები უნდა გამოვიყენოთ, რომ კერძი ჯანსაღი და გემრიელი გამოვიდეს

ყველა დიასახლისს ერთი-ორი საყვარელი ქვაბი და ტაფა აქვს, რომელსაც მიჩვეულია და რომელშიც განსაკუთრებით გემრიელი კერძებს ამზადებს. გარდა ამისა, სხვადასხვა სახეობის, მასალის, ზომის და სიძველის ქვაბები და ტაფები მოიძებნება ჩვენს სამზარეულოში. ჯანსაღი კერძის მომზადება, მხოლოდ პროდუქტებზე არ არის დამოკიდებული, უხარისხო ქვაბებში რაც არ უნდა ვიტამინებით გაჯერებული ბოსტნეული ჩავყაროთ, ის დაკარგავს თავის სასარგებლო და გემოვნურ თვისებებს. თანამედროვე მწარმოებლები ქვაბების ფართო ასორტიმენტს გვთავაზობენ - ყველაზე უარესიდან საუკეთესომდე, მთავარია, ვიცოდეთ, რომელი მასალისგან დამზადებული ქვაბია უფრო უსაფრთხო და პრაქტიკული.

 

-თუჯის ქვაბები/ტაფები- არ არსებობს ოჯახი, სადაც ძველი თუჯის ქვაბი/ტაფა არ მოიპოვება. განსაკუთრებით ჩვენს ბებიებს უყვარდათ თუჯის ქვაბში კერძების მომზადება, ამბობდნენ, რომ იქ საჭმელი უფრო გემრიელი გამოდის. ის იდეალურია პროდუქტის მოთუშვისა და მოხარშვისთვის. არ დეფორმირდება, არ უჩნდება ნაკაწრები. მასში მომზადებული საკვები გაცილებით გემრიელია. მინუსი ის აქვს, რომ მძიმეა. გახსოვდეთ, რომ თუჯის ქვაბს დაჟანგვისკენ აქვს მიდრეკილება და გამოყენების შემდეგ ის კარგად უნდა გაამშრალოთ. რაც უფრო მძიმეა ქვაბი, მით უკეთესი ხარისხისაა.

 

-ალუმინის ქვაბები- არ არსებობს სამზარეულო, სადაც ალუმინის ქვაბში არ ხარშავდნენ პროდუქტებს. ის ხელმისაწვდომი და მრავალწლიანია. კარგად ინახავს სითბოს, მსუბუქია. თუმცა, მალევე კარგავს ფორმას, ბზინვარებას. მასში არ შეიძლება მზა კერძის შენახვა და არ არის სასურველი მასში საბავშვო კერძების მომზადება. საკვების შესანახად ყველაზე კარგი ე.წ ემალის ქვაბია.

 

-„ემალის“ ქვაბი- ვიზუალურად ლამაზი და სხვადასხვაგვარია.  არ დეფორმირდებიან და მასში სხვადასხვა კერძის მომზადება შეგიძლიათ. ოღონდ, გახსოვდეთ, რომ რძეს, ფაფასა და მაკარონს ძირსა და გვერდებზე იკრავენ. ამიტომ მასში, ძირითადად წვნიანი კერძების მომზადებას გირჩევთ.  საკმაოდ ფაქიზია, ადვილად სძვრება მინანქარი. ქვაბს, რომელსაც  მინანქარი ასძვრა, კერძის მოსამზადებლად აღარ უნდა გამოიყენოთ.

 

-ცეცხლგამძლე მინის ქვაბები- მსგავსი ტიპის ქვაბებს ადრეც გამოიყენებდნენ და ახლაც აქტუალურია კულინარიაში. მისი გამოყენება საცხობადაც შეგიძლიათ და გაზქურაზე საკეთებლადაც. ნაკლი ის აქვს, რომ ადვილად იკრავს, ამიტომ ბევრ ცხიმს მოითხოვს. დიდხანს ძლებს, მთავარია მოიფრთხილდეთ.

 

-უჟანგავი ფოლადის ქვაბები- თუ თქვენ სხვადასხვა ქვეყნის კულინარიულ გადაცემებს უყურებთ, შეამჩნევდით, რომ ისინი, სწორედ უჟანგავი ფოლადის ქვაბებს იყენებენ.ისინი  ბოლო დროს მეტად პოპულარული გახდა. გამოიყენება სხვადასხვა კერძის მოსამზადებლად, არ იკრავს, ადვილად ირეცხება, დიდი ხნის მანძილზე ინარჩუნებს პირვანდელ იერს; არ დეფორმირდება და რეაქცია არა აქვს ტემპერატურის ცვლილებაზე. ოღონდ დაიხსომეთ, მარილი მასთან რეაქციაში შედის და ფერს უცვლის, არ დაამარილოთ და არ ჩააბასტურმოთ მსგავსი ტიპის ქვაბებში.

8744
რთულად ამოსაყვან ლაქებთან ბრძოლის მარტივი მეთოდი იცით თუ არა ვინ და როდის გამოიგონა მტვერსასრუტი? ვაშლის ძმრის უნიკალური თვისებები, რომლებიც ცხოვრებას გაგიმარტივებთ სოდა, როგორც უნივერსალური ნივთიერება სარეცხი საპნის უჩვეულო და სასარგებლო თვისებები როგორ ვებრძოლოთ ნესტსა და სოკოს ნადებს სახლში სარეცხი მანქანის მოვლა საბნების, ბალიშების და ლეიბების მოვლა მაცივრის წმენდა-მარტივი, ეკონომიური და უსაფრთხო მეთოდი როგორ მოვაშოროთ სუფრას ლაქები?